När man som jag jobbar med ett private shopping-koncept och personlig styling blir man väldigt kräsen, selektiv och svår att tillfredsställa. Inspiration, nytänk och individualitet blir ledord som tar mig framåt. Jag reser mycket. Jag ser mycket. Resorna får mig att växa och jag blir en mentalt rikare människa men i resorna söker jag även nya influenser för mina inköp, nya sätt att kunna vägleda mina kunder och hur jag ska utveckla min butik och bli bättre. Jag ser mycket som faller platt i mina ögon och då menar jag själva butiksupplevelsen, servicen och urvalet. Det som möter kunden. Mycket är samma som finns i många butiker. De stora kommersiella jättarna vilseleder med aggressiv och ibland smaklös marknadsföring. Jag ser igenom det. Jag blir bara mindre sugen. Jag vill uppleva en själ. Jag önskar övernatta på hotell, äta på restauranger, gå i butiker som har ett hjärta och en äkthet. Där människor har fått påverka och inte färdiga kedjor som smälls upp likadana överallt. Något som verkligen möter alla mina sinnen och som genuint vill förtrolla mig. Det är dessa aktörer jag söker efter. Dessa aktörer som i mina ögon betyder något. Dessa aktörer bekräftar mig och när jag betalat notan, fått min shoppingkasse så känns varenda krona väl värd besöket.

Butik Balafia på favoritön Formentera är en sådan pärla. Bilderna kan omöjligt beskriva känslan och upplevelsen av att vara i denna personliga butik. Känslan kan aldrig köpas för dyra prislappar eller kopieras av någon kommersiell jätte. Här hittar du inte de ”trendigaste” märkena, ljusstakarna, skålarna, prylarna som du ser i många klonade hem. Här finns små snygga stilleben och kläder arrangerade så de blir levande. Möblerna i butiken hämtade från alla världens hörn står givakt i häftiga formationer. Afrikanska väskor du aldrig sett någon annanstans, plädar, vintage-stråhattar från 50-talet jag inte trodde att jag behövde. Även barnkläder handsydda i de vackraste av bomullstyger.

Jag inser att min kräsenhet uppkommit från en värld där allt konsumeras med en enorm hets och utan eftertanke. Vad har hänt med integriteten och det personliga värdet? Handlar allt om storägarnas plånböcker och gröna siffror i bokslutet? Ja, kanske gör det det men jag triggas inte av det någonstans. Jag älskar sociala medier lika mycket som jag skyr det. Jag väljer att skrolla bort allt det som skriker i mitt ansikte.

Jag räddar inga liv på ett sjukhus. Jag jobbar i en sjukt ytlig värld men jag hoppas att jag kan hjälpa människor på mitt vis. Ge kvinnor mod och tro på sig själva. En sak jag har lärt mig genom åren; för att förändra insidan måste man ibland börja med utsidan.

Formentera

Små vackra möbelstilleben omger butiken.

karolindedelaconcha-balafia-sp (1)0

Cool trådinstallationen på barnavdelningen. Så enkel och effektfull.

Formentera

Fina stolar och mattor till barnrummet. I varje vrå hittar du något härligt och färgglatt.

Formentera

Barnavdelningen är en stor aha-upplevelse med vackra och sköna plagg från Frankrike för de minsta.

Balafia

Små handskrivna budskap är enkelt nerklottrade på väggarna. Här i provrummet under spegeln hittade jag ett citat av Jim Morrison.

Balafia

Plädar, skålar, skedar, hattar, vintage och accessoarer i en salig blandning.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 8 =