Inköpen inför AW17 är i full gång och modeveckan i Köpenhamn har nått sitt slut. Det blev en kort men intensiv dag för inköp men känner mig otroligt nöjd med mitt urval. En härlig dag i gott sällskap och fint smakråd. En bra kombination med intensivt jobb samt en trevlig lunch i området Meatpacking. I år var det första gången som jag inte deltog på en enda live-visning och vet ni, det kändes skönt att för en gångs skull hålla sig utanför den enorma hets som sker kring visningarna. Jag har varit på visningar och mässor sen tidigt 2000-tal och jag märker skillnaderna så tydligt. Förut var fokus på inköparna på plats. Nu är det en enda stor medial cirkus. Hetsen är total. Visst sker mycket idag, om nästan allt på sociala medier och visst är det ett skyltfönster för mig liksom många andra men ibland som tex i dessa sammanhang blir det lite för mycket för min smak.

Känner att min fokus och närvaro ligger i att göra det bästa urvalet för mina kunder och dessutom bultar mitt hjärta extra mycket efter att få göra ett inköp utifrån en miljömedveten aspekt med ett hållbart mode. Jag blir trött i skallen och det själ energi av mig när allt ska gå snabbt, effektivt utan känsla och eftertanke. Ni som följt mig här på bloggen läser ibland om slow-shopping och dagar som dessa är det mer påtagligt än andra hur jag står för eftertanke, stressfrihet och att bygga sin garderob klokt.

 

Rodebjer

Rodebjer är så förbaskat bra. Varje säsong överraskar Carin Rodebjer oss med starka och personliga plagg. Denna kollektion blir så rolig att få visa upp för mina kunder.

Rodebjer

Detta Rodebjer-mönster lär bli en hit i vinter. Älskar att hon tar med sig färg och blommigt print in i vinterkylan. Det är då vi behöver det som mest.

Rodebjer

Rodebjer

Kul att den blommiga trenden består.

En oversized dunkappa i mossgrönt.

Blommor

MIH JEANS

Kate Moss kompis och stylisten Bay Garnett ligger bakom detta fina samarbete med M.i.h Jeans.

MIH JEANS

Hija de Sanchez

Hija de Sanchez

Hija de Sanchez

Saks Potts

Köpenhamn

Ganni

 

Bilder tagna av Tyra-Stina Mim

Sign up for news, offers & more

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tjugo + 9 =